2009.11.11

Beszéljünk róla! Új, interaktív honlap az anyanyelvi tudatosságért. Hivatalos megnyitó a Sajtónyelv – médianyelv IV. konferencián.

 

banner_medianyelvA média térnyerése és hatása magával hozza a verbális viselkedés (beszédkultúra?) átalakulását is. A bulvár és az egyre bulvárosodó média kialakítja a maga – presztízsre törekvő – nyelvhasználatát (szlogenek, tabutörés, szleng, sztereotípiák). Ez ömlik a befogadókra – köztük a fiatalokra –, és adnak számukra (óhatatlanul vagy szándéktalanul is) nyelvi mintákat.
Az Eszterházy Károly Főiskola Alkalmazott Kommunikációtudományi Tanszéke a magyar nyelv értékeit bemutató és az anyanyelvi tudatosságot elősegítő, ismeretterjesztő programok (szakmai vita, konferencia, kiállítás) megszervezését és nyilvánossá tételét támogató holnapot hozott létre annak érdekében, hogy a fiatalokat bevonja a közös interaktív gondolkodásba a weboldalon szereplő viták, hozzászólások, érvelések, illetve tanulmányok, elemzések segítségével.
Hozzájárul a tudatos befogadás fontosságának fölismeréséhez és fölismertetéséhez, a kritikus minősítéséhez. A honlapot kommunikáció szakos főiskolások, egyetemisták gondoznák.
A honlapot hivatalosan november 21-én a Sajtónyelv – médianyelv IV. című konferencián mutatjuk be, ahova minden érdeklődőt szeretettel várunk.  A konferencia részletes programját a www.medianyelv.com honlapon érheti el.
Kellemes böngészést kíván a médianyelv.com csapata!

nka

[A konferenciát és a honlap létrehozását az NKA támogatta.]

 Új hozzászólás

Aktuális rendezvények