2016.03.20

Kapitány Ágnesnek és Kapitány Gábornak tudományos munkásságuk elismeréseként 2016. március 15-én Magyarország köztársasági elnöke Széchenyi-díjat adományozott.

Kapitány Ágnes kultúrakutató, szociológus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Szociológiai Intézetének tudományos tanácsadója, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem egyetemi tanára részére, kiváló szociológiai és művelődéskutatói szakmai tevékenysége, különösen a nemzeti identitás változásai és a kulturális mintázatok alakulása tekintetében kiemelkedő jelentőségű kutatásai, illetve a történelmi korszakok világképének szociológiai, kulturális antropológiai és társadalomelméleti összefüggéseit feltáró tudományos munkája elismeréseként.

1-Kapitányék

Kapitány Gábor kultúrakutató, szociológus, kulturális antropológus, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Szociológiai Intézetének nyugalmazott tudományos tanácsadója, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem egyetemi magántanára részére, kiváló szociológiai és művelődéskutatói szakmai tevékenysége, különösen a nemzeti identitás változásai és a kulturális mintázatok alakulása tekintetében kiemelkedő jelentőségű kutatásai, illetve a történelmi korszakok világképének szociológiai, kulturális antropológiai és társadalomelméleti összefüggéseit feltáró tudományos munkája elismeréseként.

Mindketten a Magyar Szemiotikai Társaság alapító, választmányi tagjai, konferenciáink állandó szereplői, köteteink állandó szerzői.

Szívből gratulálunk a méltó elismeréshez!

(Forrás: A MAKAT 2016. márc. 15.) Új hozzászólás