2010.03.5

Az Osztrák Szemiotikai Társaság elnökének temetése 2010. március 22-én 14 órakor lesz Bécsben a központi temetőben.

2010. február 24-én meghalt Prof. dr. Jeff Bernard, a bécsi Társadalomszemiotikai Tanulmányok Intézetének igazgatója, az Osztrák Szemiotikai Társaság elnöke, a Nemzetközi Szemiotikai Társaság aktív vezetőségi tagja. 67 éves volt. Temetése 2010. március 22-én 14 órakor lesz Bécsben a központi temetőben (Wien, Simmeringer Hautstrasse 242, Tor 3.).

Jeff Bernard valamennyi magyar szemiotikusnak jó barátja volt. Nagyon sokszor járt Magyarországon, tartott előadásokat németül és angolul, “motorja” volt az elmúlt 20 évben az osztrák-magyar szemiotikai szimpóziumoknak Velemben, Grácban, Bécsben, Győrben, Budapesten, Szegeden, rendszeresen meghívott magyar szemiotikusokat az Osztrák Szemiotikai Társaság konferenciáira, folyamatosan jelentek meg magyar kutatók publikáció a Semiotische Berichte-ben, és konferenciakiadványokban. Hiánya pótolhatatlan, osztozunk Gloria Withalm, a rokonok és a kollégák gyászában. A Magyar Szemiotikai Társaság elnöke részt vesz a temetésen és tolmácsolja a magyar kollégák megrendülését és részvétnyilvánítását.

A hivatalos gyászjelentés

(BG)1 hozzászólás

#1 kincses K. Éva 2010. 04. 30. 13:03:19

Kedves Kollégák!
Ezúton fejezem ki részvétemet az osztrák szemiotika egyik jelentős alakjának, Jeff Bernard professzornak halála okán. Volt alkalmam személyesen is találkozni vele és hallgatni előadásait több nemzetközi szemiotikai kongresszuson.A gyászban osztozunk:dr. Aporék

Új hozzászólás