2019.02.19

18. Semiotica Agriensis, Eger, 2019. szept. 27—szept. 29. (Eger, Eszterházy Károly Egyetem)

A konferencia témája a gyermek szemiotikája. A téma sokféle szaktudományos és interdiszciplináris keretben mutatható be. Különösen ajánljuk a következő területeket, témákat (szemiotikai keretben): folklorisztika (gyermekfolklór), pszichológia (játék, gyermekpszichológia), nyelvészet (gyermeknyelv), irodalom (gyermekirodalom), művelődéstörténet (a gyermekkor világa), pedagógia. A gyermek, gyermekkor filozófiai és interkulturális kérdései is fontosak lehetnek. A konferencián szívesen látunk a különböző szakterületek képviselői mellett egyetemi hallgatókat, doktoranduszokat is.  A konferencia kapcsolódik a külhoni gyermekek éve programhoz.

Jelentkezés határidő (rövid absztrakttal): 2019. június 30-ig.
Visszajelzés az előadás elfogadásáról a tervezett programmal: 2019. július 31.
Az elfogadott előadások után fizetendő regisztrációs díj: 6000 Ft.
A konferencia anyagát – lektoráltatás után – a Magyar szemiotikai tanulmányok könyvsorozatban megjelentetik.

A konferencia szervezőbizottsága:
dr. Balázs Géza egyetemi tanár, az MSZT főtitkára, dr. Pölcz Ádám adjunktus, az MSZT titkára, dr. H. Varga Gyula főiskolai tanár, az MSZT kommunikációtudományi szekciójának vezetője, dr. Voigt Vilmos professor emeritus, az MSZT elnöke. A konferencia titkára: Blankó Miklós egyetemi hallgató.

Információ, kapcsolattartás: iroda@e-nyelv.hu, magyszemtars@gmail.com vagy 06-30/318-9666

A konferenciával kapcsolatos információkat a www.szemiotika.hu oldalon folyamatosan frissítjük.

Rendezők: Magyar Szemiotikai Társaság, Dobó István Vármúzeum, Inter Nonprofit Kft., Interkulturális Kutatások Kft., Magyar Nyelvstratégiai Kutatócsoport, Eszterházy Károly Egyetem



Új hozzászólás